Το google search αλλάζει – το mobile γίνεται μονόδρομος

by | 21/04/2015 | Design, Web Development

we know how to

Από σήμερα (21 Απριλίου) η google γίνεται φιλικότερη με τα mobile friendly sites! Πλέον, ιστοσελίδες που προσαρμόζονται στο μέγεθος της οθόνης του χρήστη (π.χ. κινητά, tablet, κλπ) θα καταλήγουν σε υψηλότερες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης από φορητές συσκευές.

Αυτό είναι ένα μέρος του στοιχήματος που έχει βάλει η google για να κερδίσει το χαμένο έδαφος στις mobile συσκευές ως προς την αναζήτηση και τη διαφήμιση. Ο αλγόριθμος θα δουλεύει μόνο σε smartphones και όχι σε tablets. Οι περισσότερες εταιρείες κάνουν αγώνα αυτή τη στιγμή για να καλύψουν τα κριτήρια, καθώς μετά από έρευνα που έγινε σε 25.000 site βρέθηκε πως το 40% δεν κρίνονται ως mobile friendly από τον αλγόριθμο της google.

Για αυτή την αλλαγή η google έχει προειδοποιήσει τους developers εδώ και λίγο καιρό, καθώς έχει δώσει και site για mobile – friendly έλεγχο.

Μεγάλοι CEO και Managers εταιρειών επισημαίνουν πως αυτή η αλλαγή θα καταστρέψει εταιρείες που δεν έχουν ιδανικό, σύμφωνα με την google, mobile optimization. Αν και η google το διαψεύδει αυτό λέγοντας πως ενώ το mobile optimization παίζει σημαντικό ρόλο, υπάρχουν κι άλλα κριτήρια τα οποία καθορίζουν τα αποτελέσματα αναζήτησης. Η εκπρόσωπος της google σε ένα mail της αναφέρει πως «ο σκοπός της αναζήτησης είναι ακόμα πολύ σημαντικός, οπότε αν ένα site έχει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας θα συνεχίσει να βγαίνει ψηλά στις αναζητήσεις».

social-rabbitΕίναι η ιστοσελίδα της επιχείρησής σας φιλική ως προς τις κινητές συσκευές; Αν όχι, η Social Mind μπορεί να σας βοηθήσει σχεδιάζοντας μία ολοκληρωμένη λύση για την ηλεκτρονική σας παρουσία! Κλείστε ένα ραντεβού μαζί μας για να σας παρουσιάσουμε τι μπορούμε να κάνουμε συγκεκριμένα για την επιχείρησή σας.