Τίτλοι τέλους για τα καταστήματα σε Facebook και Instagram

by | 22/06/2023 | Advertising, Social Media

we know how to

Tι αλλαγές έρχονται;

Όπως μας ενημέρωσαν οι μυστικοί μας πράκτορες από τα κεντρικά της Meta, από τις 10 Αυγούστου 2023 τα καταστήματα (shops) στο Facebook και στο Instagram, πρόκειται να εξαφανιστούν!

Ποιοι επηρεάζονται και τι πρέπει να προσέξουν.

Αυτό σημαίνει πως αν έχετε ήδη συνδεδεμένο το e-shop σας με κατάστημα στο Facebook και στο Instagram, θα πρέπει να περιμένετε άμεσα τη διακοπή λειτουργίας του. Παράλληλα με τη διακοπή του, πείτε αντίο και στη δυνατότητα προσθήκης προϊόντων με ετικέτα (tag products).

Και τώρα; ΩΧ Παναγιά μου τι κακό μας βρήκε;

Καλοί μου επιχειρηματίες, cool! Εδώ είμαστε για εσάς! Η λύση είναι μία και ανέκαθεν ήταν αυτή. Διαφήμιση!

Όσον αφορά τις διαφημίσεις με ετικέτες προϊόντων, η Meta θα μας κάνει τη χάρη να τις κρατήσει στο Instagram, προσθέτοντας κάποιες επιπλέον λειτουργικότητες (γιατί αλλιώς η ζωή μας θα ήταν βαρετή!), ώστε να μπορούν να βρίσκουν τα προϊόντα οι δυνητικοί μας πελάτες, ανεξάρτητα από την απουσία των καταστημάτων στα προφίλ.

Επόμενα βήματα και πως κινούμαστε από δω και στο εξής.

Με αυτή τη μεγάλη αλλαγή πλέον, για να μπορείτε να οδηγείτε περισσότερο κόσμο στην ιστοσελίδα σας, έρχεται ο μεγαλύτερος εχθρός των ντροπαλών να δώσει λύση στο πρόβλημα… Βίντεο Reels για όλους!

Θα πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη βάση στην παραγωγή των reels και των stories με link από το e-shop σας, καθώς και έμφαση στην προτροπή να σας στέλνουν περισσότερα μηνύματα, ώστε να τους οδηγείτε στο προϊόν που τους ενδιαφέρει.

Οι συνεχόμενες στατικές εικόνες προκαλούν… χασμουρητό!

Επομένως, πρέπει να ξεκινήσετε να δίνετε μεγαλύτερη έμφαση στην παραγωγή ποιοτικού περιεχομένου με αξία προς τον χρήστη, καθώς και να του δημιουργήσετε την ανάγκη να έρθει σε επικοινωνία μαζί σας για να καταλήξει να κάνει μία αγορά.

Μην αρχίσετε τώρα από το άγχος, να τον «βομβαρδίζετε» με προσφορές και ατελείωτες προϊοντικές αναρτήσεις, λέγοντάς του πως «κάτι τέτοιο δε θα ξαναβρεί» κι άλλα τέτοια βαρετά σλόγκαν της εποχής του 2000! Δώστε του να καταλάβει:
_Γιατί χρειάζεται το προϊόν;
_Πώς θα τον βοηθήσει;
_Πού τον εξυπηρετεί καλύτερα από άλλα παρόμοια;
_Γιατί να επιλέξει εσάς αντί άλλων ανταγωνιστών;

Ρωτώντας πας στην πώλη…ση!

Με όλα αυτά που μας βρήκαν, έχοντας συνεχή ενημέρωση για τις νέες λειτουργικότητες και χάνοντας τον ύπνο μας για να τα ξέρουμε όλα για εσάς, είμαστε εδώ για να σας φτιάξουμε την κατάλληλη στρατηγική περιεχομένου και διαφημίσεων για το δικό σας e-shop.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας!