Γιατί το Responsive design είναι απαραίτητο για την κατασκευή της ιστοσελίδας της επιχείρησης σας

by | 21/08/2018 | Design, Web Development

we know how to

Το Responsive Design πήρε την ονομασία του από την λέξη Respond (ανταποκρίνομαι) και σημαίνει ότι η Ιστοσελίδα προσαρμόζεται δυναμικά σε κάθε διάσταση και προσανατολισμό (οριζόντια, κάθετα) οθόνης. Με την χρήση του responsive design μια ιστοσελίδα μπορεί να λειτουργεί και σαν εφαρμογή web για μια φορητή συσκευή (π.χ. iPhone, iPad, Android smartphone, κ.τ.λ.), το οποίο είναι πολύ σημαντικό διότι τα τελευταία χρόνια η χρήση τον φορητών συσκευών έχει αυξηθεί ραγδαία.

Τι πλεονεκτήματα έχει το Responsive Design;

Διευκόλυνση του επισκέπτη της ιστοσελίδας: Καθώς ο επισκέπτης της ιστοσελίδας δεν χρειάζεται να κάνει συνεχώς μεγέθυνση για να διαβάζει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, του προσφέρεται ένα πιο ευχάριστο, καλαίσθητο και γρήγορο περιβάλλον για να την εξερευνήσει.

Εύκολη ενημέρωση: Σε αντίθεση με το να υπάρχει μία ιστοσελίδα για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μία εφαρμογή ή μια άλλη έκδοση ιστοσελίδας για κινητές συσκευές, το Responsive Design διευκολύνει το διαχειριστή της με την έννοια ότι δεν χρειάζεται να ενημερώνει δύο ιστοσελίδες αλλά μόνο μία. Κατά συνέπεια αυτό τον γλυτώνει από πολύ χρόνο και έξοδα.

Αύξηση χρηστικότητας και χρόνου παραμονής στην ιστοσελίδα: Όταν ένας χρήστης επισκεφτεί την ιστοσελίδα από μια κινητή συσκευή, δεν θα παραμείνει πολύ ώρα αν αυτή δεν τον διευκολύνει. Ενώ αν η ιστοσελίδα είναι Responsive οι πιθανότητες να περιηγηθεί σε όλες τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα είναι πολύ υψηλότερες.

Προτίμηση της ιστοσελίδας σας στις δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης: H Google εδώ και καιρό συγκεκριμένα από το 2015 προβάλει πρώτα τις ιστοσελίδες που είναι φιλικές προς τις φορητές συσκευές.

Τι εργαλεία χρησιμοποιεί η Social Mind για να πετύχει το σκοπό αυτό;

Η Social Mind έχει στην κατοχή της ένα πολύ δυνατό εργαλείο ονόματι Divi Builder το οποίο κάνει πολύ καλά την δουλειά πάνω σε αυτό το κομμάτι, αφού είναι προγραμματισμένο να κάνει την κάθε σελίδα στον ισότοπο σας αυτόματα responsive.

Τρεις λόγοι που επιλέξαμε το Divi Builder

  1. Δυνατότητα επιλογής περιεχομένου που θέλουμε να εμφανίζεται σε μια σελίδα π.χ. μόνο σε κινητά ή tablet ή μόνο στον υπολογιστή χωρίς αυτό να επιβαρύνει την γρήγορη φόρτωση της σελίδας αυτής.
  2. Επεξεργασία σελίδων σε πραγματικό χρόνο βλέποντας τις αλλαγές που γίνονται live βοηθώντας μας στην πολλαπλή αλλαγή σχεδίων γρήγορα μέχρι να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα που θέλουμε.
  3. Πολύ εύκολο στη χρήση με αποτέλεσμα ο διαχειριστής της σελίδας να μπορεί να κάνει εύκολα «μικρές αλλαγές» αν αυτός θελήσει (π.χ. να αλλάξει κάποια λεκτικά ή φωτογραφίες).

Τέλος, το responsive design είναι ένα απαραίτητο στοιχείο για να πετύχετε τα αποτελέσματα που θέλετε από την επιχείρηση σας γιαυτό και εμείς σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επικοινωνήσετε μαζί μας προκείμενου να βελτιώσουμε την online εικόνα της επιχείρηση σας.

Αυτό είναι ένα Guest Post από τον Βενετικίδη Χαράλαμπο, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ!