Η Ελλάδα, τα social media και οι επιχειρήσεις

by | 22/04/2014 | Social Media

we know how to

Πριν από 5-6 χρόνια τα social media ήταν απλά μία καινοτομία, ωστόσο, στις μέρες, η σημαντικότητά τους για τις επιχειρήσεις είναι αδιαμφισβήτητη.

Οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα αντιλαμβάνονται ολοένα και περισσότερο τα οφέλη αυτού του νέου καναλιού και επιχειρούν να το εντάξουν στην καθημερινότητά τους και στο online marketing mix τους.

Social Media importance

Τα οφέλη από την χρήση των κοινωνικών δικτύων δεν αναλώνονται αποκλειστικά στην αυξημένη προβολή της επιχείρισης, στην αύξηση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας της ή στην βελτίωση της θέσης στις σχετικές αναζητήσεις στις μηχανές αναζήτησης. Η διαρκής διάδραση με τους δυνητικούς πελάτες χτίζει μία πιστή βάση οπαδών η οποία δύναται να οδηγήσει σε νέες πωλήσεις ή και συνεργασίες. Η χρήση των social media μειώνει το κόστος του marketing ενώ παράλληλα παρέχει μία σειρά από insights (δημογραφικά και άλλα στοιχεία) τα οποία είναι πολύτιμα για την επιχείριση και τον προγραμματισμό της.

Είναι προφανές ότι τα κοινωνικά δίκτυα θα συνεχίσουν να έχουν έναν ισχυρό αντίκτυπο τόσο στους καταναλωτές όσο και στις επιχειρήσεις τα επόμενα χρόνια. Αυτό θα συνεχίσει να υφίσταται καθώς έχουν την μοναδική ικανότητα να επικοινωνούν σε προσωπικό επίπεδο και εξαιρετική ταχύτητα με το εκάστοτε κοινό-στόχο.

Πόσο σημαντικά είναι τα social media στην Ελλάδα σήμερα;

Στο παρακάτω βίντεο περιγράφονται με πολύ ωραίο και άμεσο τρόπο τα σημεία που κάνουν την χρήση των κοινωνικών δικτύων απαραίτητη για κάθε επιχείριση. Τα νούμερα που παραθέτονται αναφέρονται σε προηγούμενα έτη, συνεπώς μπορούμε εύκολα να συνειδητοποιήσουμε την διάχυση που έχουν σήμερα στην Ελληνική κοινωνία και το καταναλωτικό κοινό.

Η επανάσταση των Social Media είναι η βιομηχανική επανάσταση του αιώνα μας.

Ο κόσμος είναι πλέον ευαισθητοποιημένος και δεν ψάχνει για τις ειδήσεις, τα νέα, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες. Αντιθέτως, τον βρίσκουν αυτά!