Tρόποι Marketing για να αυξήσετε τις πωλήσεις του e-shop σας

by | 13/10/2016 | Online marketing, Social Media, Web Development

we know how to

Η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) είναι σίγουρα ένα πολλά υποσχόμενο βήμα για να αυξήσετε τα κέρδη της επιχείρησής σας. Είναι ο τρόπος, να πουλήσετε τα προϊόντα σας σε περισσότερο κόσμο και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να έρθουν οι πελάτες στο φυσικό σας κατάστημα. Σύντομα όμως θα διαπιστώσετε πως ένα e-shop, χωρίς το σωστό Marketing, δεν μπορεί να φέρει τα αποτελέσματα που περιμένατε. Για να πετύχετε πραγματικές πωλήσεις θα πρέπει να ασχοληθείτε και να επενδύσετε σε αυτό, όπως σε ένα φυσικό κατάστημα, με τη διαφορά πως εδώ τα μέσα είναι διαφορετικά. Ας δούμε παρακάτω μερικούς τρόπους που αποδεδειγμένα θα αυξήσουν τις πωλήσεις σας.

Δομή Ιστοσελίδας

Η “εικόνα” ενός site παίζει μεγάλο και καθοριστικό ρόλο σε έναν επισκέπτη ώστε να νιώσει τη σιγουριά για να αγοράσει ένα προϊόν ή υπηρεσία. Σίγουρα, λοιπόν, θα πρέπει η δομή του site να βοηθάει και τον πιο απλό χρήστη, να βρει εύκολα αυτό που χρειάζεται, χωρίς να βαρεθεί και να κλείσει τη σελίδα σας. Μεγάλη βαρύτητα πρέπει να δοθεί και στο περιεχόμενο του προϊόντος. Φωτογραφίες με καλή ανάλυση, λεπτομερείς και ελκυστικές περιγραφές προϊόντων, τιμή και διαθεσιμότητα προϊόντος είναι στοιχεία που ο πελάτης θέλει να τα δει για να ολοκληρώσει μια παραγγελία. Τέλος, τακτικές που θα ενθαρρύνουν τον πελάτη να προβεί στην αγορά μέσω του e-shop μας είναι να παρέχουμε υπηρεσίες όπως “Δωρεάν Μεταφορικά”, “Δωρεάν Επιστροφές” ή “Εκπτωτικά Κουπόνια” που αποδεδειγμένα αυξάνουν τις πωλήσεις σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

Ad Serving

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους διαφήμισης ιστοσελίδων και e-shop. Γίνεται μέσω δικτύων, όπως το Google AdWords και δίνει τη δυνατότητα της στοχευμένης διαφήμισης στο επιθυμητό καταναλωτικό κοινό της εκάστοτε επιχείρησης. Αυτό επιτυγχάνεται δηλώνοντας λέξεις-κλειδιά στη διαφήμιση που θα βάλετε, και όταν κάποιος χρήστης κάνει αναζήτηση (ναι, όλοι κάνουμε αναζήτηση στο Google σήμερα) και υπάρχει αντιστοιχία σε αυτές τις λέξεις-κλειδιά τότε θα του εμφανιστεί και η αντίστοιχη διαφήμιση. Στην περίπτωση αυτή, για την επιτυχή αποτελεσματικότητα προτείνεται και η χρήση του Google Analytics, για τη μελέτη των διαφημίσεων που έχουν περισσότερο αποτέλεσμα ή τη μελέτη του χρόνου που αφιερώνουν οι χρήστες στο site σας, και προσαρμογή των διαφημίσεων πάνω σε αυτά τα δεδομένα. Τέλος, η διαφήμιση μέσω Google AdWords, εκτός από τις Search Campaigns, παρέχει κι άλλα αποδοτικά εργαλεία όπως τα Shopping ads, οι Display Campaigns, οι Remarketing Campaigns, κ.α.

Τα αποτελέσματα του Google Adwords είναι μετρήσιμα και με αυτό τον τρόπο γνωρίζετε ακριβώς τα κέρδη που σας προσφέρονται μέσα από αυτή την υπηρεσία. Επιπλέον, το ρίσκο δεν είναι μεγάλο, εφ΄ όσον η χρέωση γίνεται ανά κλικ. Πιο απλά, θα υπάρχει χρέωση μόνο στην περίπτωση που η διαφήμισή σας έχει αντίκρισμα. Με τη δυνατότητα του στοχευμένου καταναλωτικού κοινού, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την υπηρεσία αυτή, για να ελέγξουμε και το αν υπάρχει ζήτηση για κάποιο νέο προϊόν που θέλετε να προωθήσετε μέσα από την ιστοσελίδα σας.

[tweet “Βασικά βήματα marketing για να αυξήσετε τις πωλήσεις του e-shop σας”]

Affiliate Marketing

Εδώ, μέσα από ένα affiliate network, όπως (Linkwise, ForestView ή άλλες εταιρίες) δίνετε προμήθεια σε Affiliates οι οποίοι αναλαμβάνουν να προωθήσουν τα προϊόντα σας, μέσα από blogs ή παραπομπές σε άλλα site. Ας δούμε πως λειτουργεί πιο αναλυτικά. Εσείς που έχετε το e-shop είστε ο διαφημιζόμενος, και ο Affiliate είναι ο publisher ή αλλιώς αυτός που θα σας προωθήσει τα προϊόντα. Ο δεύτερος, πληρώνεται μόνο εφ’ όσον κάποιος κάνει μια προσυμφωνημένη ενέργεια, η οποία συνήθως είναι η αγορά του προϊόντος. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που κάποιος affiliate θα σας διαφημίσει και συνήθως αυτό γίνεται μέσα σε site σύγκρισης τιμών, site και blogs που μπορεί να έχουν συσχέτιση με το αντικείμενο σας ή ακόμα και με διαφημιστικά banners.

Για να γίνει η επιβεβαίωση πως κάποια πώληση έγινε μέσω του affiliate network, τοποθετούνται κομμάτια κώδικα στο e-shop τα οποία επιτρέπουν την καταγραφή των πωλήσεων από τους affiliates. Στο affiliate marketing υπάρχει το πλεονέκτημα του χαμηλού κόστους, αλλά παράλληλα και της καλής αποτελεσματικότητας, εφ’ όσον πετυχαίνουμε καλύτερες πωλήσεις όταν τα προϊόντα σας τα προωθούν οι affiliates σε έμπιστα και αξιόπιστα blogs και sites στο χώρο του διαδικτύου.

Social Media Marketing

Ακολουθώντας μια σωστή στρατηγική marketing στα social media, ειδικά στις σύγχρονες επιχειρήσεις, με κατάλληλο σχεδιασμό και προσεγμένο περιεχόμενο τα αποτελέσματα μπορεί να είναι εντυπωσιακά. Τα σύγχρονα εργαλεία επικοινωνίας και προώθησης τα οποία παρέχουν το Διαδίκτυο και τα Social Media, δίνουν τη δυνατότητα με πιο άμεσο και οικονομικό τρόπο σε σχέση με εργαλεία επικοινωνίας του παρελθόντος, να διευκολύνουν την επικοινωνία σας με τους πελάτες, να δημιουργούν σχέσεις εμπιστοσύνης, να προσεγγίζουν το κατάλληλο target group που ενδιαφέρει την επιχείρησή σας και να προβάλλουν την εικόνα σας. Για το λόγο αυτό άλλωστε, ενώ παρέχει τόσα πλεονεκτήματα, παράλληλα χρειάζεται και την ανάλογη προσοχή και εξειδίκευση.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του online marketing είναι η δυνατότητα να στοχεύσετε διαφημίσεις σε συγκεκριμένο τμήμα χρηστών social media, οι οποίοι πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία αντιστοιχούν στους πελάτες που απευθύνεται η επιχείρησή σας (π.χ. άνδρες, πάνω από 25 ετών, στην πόλη της Θεσσαλονίκης). Με τον τρόπο αυτό, αποκτούμε κοινό στα social media της επιχείρησης που πραγματικά ενδιαφέρεται για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που παρέχετε. Άλλωστε, με μια καλή εικόνα στα social media κερδίζετε και την εμπιστοσύνη των πελατών. Υπάρχει πιο άμεση επικοινωνία, καθώς και δυνατότητα αλληλεπίδρασης κι έτσι δημιουργείται ένα κλίμα εμπιστοσύνης.

Τέλος, με τα κοινωνικά δίκτυα, κρατάτε τους πελάτες σας (ή τους δυνητικούς πελάτες σας) ενημερωμένους για νέα προϊόντα, για εκδηλώσεις που μπορεί να συμμετέχετε, κ.α. Επίσης, μπορείτε να προκαλέσετε και τη διάδραση με τους χρήστες των social media με τους εταιρικούς σας λογαριασμούς μέσα από διαγωνισμούς που θα διοργανώσετε, οι οποίοι θα φέρουν περισσότερο (και πιο στοχευμένο) κοινό, το οποίο θα σας ακολουθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα διαδώσει την εταιρία σας. Όλα τα παραπάνω, συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας σας και των πωλήσεων του e-shop σας και “μεταμορφώνουν” ένα απλό e-shop σε μια επιτυχημένη ηλεκτρονική επιχείρηση.

social-rabbitΈχετε e-shop και θέλετε να αυξήσετε τις πωλήσεις σας; Θέλετε να αυξήσετε τα άτομα που σας ακολουθούν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης; Η εμπειρία μας στην κατασκευή ιστοσελίδων και e-shop καθώς και στο Social Media Marketing μπορούν να φέρουν τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Επικοινωνήστε μαζί μας για να μελετήσουμε μαζί τις ανάγκες της επιχείρησής σας ή της ιστοσελίδας σας.