Το Like … και οι αντιδράσεις του!

by | 26/02/2016 | Social Media

we know how to

Αντί για Dislike Button, το Facebook πλέον δίνει τη δυνατότητα να εκφραστούμε μέσω των Reactions Buttons που έχει εισάγει κάτω από κάθε post, επεκτείνοντας την επιλογή του Like.

Το Facebook επιτρέπει πλέον στους χρήστες του να εκφράζουν τα συναισθήματα τους κάτω από κάθε post, εμπλουτίζοντας με αυτό τον τρόπο τις δυνατότητες αλληλεπίδρασης τους. Βάζοντας τον κέρσορα πάνω στο κουμπί Like (στο desktop), ή πατώντας παρατεταμένα το Like (στο κινητό ή στο tablet) εμφανίζεται μια μπάρα με 5 νέα εικονίδια emotions, τα οποία δηλώνουν 5 νέα συναισθήματα: αγάπη (love), γέλιο (haha), ουάου (wow), λύπη (sad) και θυμό (angry).

Με αυτό τον τρόπο οι χρήστες μπορούν να εκφράζουν καλύτερα τις αντιδράσεις τους σε σχέση με το περιεχόμενο του post και ταυτόχρονα το Facebook απέφυγε, προσωρινά τουλάχιστον, την ενεργοποίηση του Dislike Button. Συγκεκριμένα, ενώ η επιλογή του Dislike ήταν απαίτηση πολλών χρηστών, είχαν εκφραστεί από τον ίδιο τον Mark Zuckerberg αρκετές επιφυλάξεις σχετικά με την αρνητικότητα αυτής της Dislike επιλογής.

reaction_buttons

Πώς επηρεάζονται οι εταιρικές σελίδες στο Facebook;

Οι επιπλέον επιλογές έκφρασης που προσφέρει το Facebook στους χρήστες του, ίσως δυσκολέψουν τις εταιρικές σελίδες, οι οποίες θα πρέπει να διαχειριστούν τις επιλογές της λύπης και του θυμού. Όμως αυτό έχει και τη θετική του πλευρά, γιατί πλέον οι διαχειριστές των εταιρικών σελίδων θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στο περιεχόμενο που ανεβάζουν και να αρχίσουν να επενδύουν στη δημιουργία ολοένα και καλύτερου περιεχομένου.

Επίσης, μέσα από τα reaction που θα επιλέγουν οι χρήστες για το περιεχόμενο της κάθε σελίδας, οι επαγγελματίες του χώρου θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τις προτιμήσεις του κοινού της σελίδας και κατά συνέπεια αυτό θα τους βοηθήσει στο σχεδιασμό πιο επιτυχημένων στρατηγικών.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για την εταιρική σας σελίδα στο Facebook, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

social-rabbitΗ Social Mind, έχοντας πρόσβαση σε απεριόριστο περιεχόμενο, μπορεί να δημιουργήσει και να συντηρεί μια συνεχή ροή υψηλής ποιότητας, engaging δημοσιεύσεων για τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης της επιχείρησής σας. Επιπλέον έχει την απαραίτητη γνώση να δημιουργήσει για εσάς post με την κατάλληλη γραφιστική ή λεκτική επιμέλεια. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες.