Το facebook dislike και τα “παιδιά στο γραφείο”

by | 18/09/2015 | Social Media, Εταιρικά Νέα

we know how to

Ρώτησα “τα παιδιά” στο γραφείο να μου πουν πως αισθάνονται τώρα που το Facebook σκέφτεται να προσθέσει κουμπί dislike και ποια πιστεύουν ότι θα καταλήξει τελικά να είναι η χρήση του. Να τι απάντησαν 😛 (απάντησα και εγώ, εννοείται!)

Άγγελος

βοηθητικά keywords: ενσυναίσθηση, γατάκια!

Πλέον θα υπάρχει ένα κουμπί το οποίο θα εκφράζει τα συναισθήματα (ή την ενσυναίσθησή μου, όπως λένε διάφορα άρθρα) που μου προκαλούνται όταν βλέπω αυτή την εικόνα: http://vignette1.wikia.nocookie.net/s…b=20150

Άγγελος #2

βοηθητικά keywords: κατάθλιψη, DT/2 (wtf?), friendship – destroyer, μάπα, κατινιά (wtf again?)

300px-Potato_heart_mutation

Απ’ όσα διάβασα δεν θεωρώ ότι θα είναι dislike button αυτού καθ’ αυτού αλλά ένα κουμπί για τα αρνητικά – θλιβερά ποστ όπως πχ τώρα με τη μεταναστευτική κρίση. Αν από την άλλη είναι ξερά ένα κουμπί dislike θεωρώ πως θα έχει αρνητικά απότελέσματα (προφανώς! duh) διότι το facebook είναι κάτι πολύ προσωπικό, και σε κανέναν δεν θα αρέσει να του κάνουν dislike. Αν το Facebook ήταν μέσο να αποκτήσεις κατάθλιψη σε χρόνο DT τώρα θα είναι μέσο για να αποκτήσεις κατάθλιψη σε χρόνο DT/2!

Επίσης θα μπορούσε να μετονομαστεί και σε friendship-destroyer button. Το αντίστοιχο κουμπί που υπάρχει στο Youtube δεν έχει τις αντίστοιχες επιπτώσεις διότι δεν είναι κάτι το προσωπικό και έχει και νόημα, όπως πχ αυτό το βίντεο με βοήθησε δες το κι εσύ! ή αντίστροφα σ’ αυτό το βίντεο χάνεις χρόνο από τη ζωή σου. Στο Faceboοk όμως δεν έχει κανένα νόημα να ανεβάσει κάποιος τη μάπα του και από κάτω να κάνουν όλοι dislike, είναι κατινιά και κακόγουστο, και ξαναλέω, σε τόσο προσωπικό επίπεδο!

Πελαγία

βοηθητικά keywords: ενσυναίσθηση, κακίες, ζωή επαγγελματιών

Το facebook δίνει τη δυνατότητα του “dislike”, ώστε αυτό το κουμπί να χρησιμοποιείται για τις φορές που δεν επιθυμεί κάποιος να πατήσει like σε αναρτήσεις με «θλιβερό» περιεχόμενο. Δηλαδή, για να εκφράζεται η ενσυναίσθηση των χρηστών. Κανένας όμως δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η χρήση του δεν θα καταλήξει να είναι αποδοκιμαστική σε post που δεν μας αρέσουν και να εκφράζουν αρνητικά συναισθήματα, δυσαρέσκειες και κακίες…
Επίσης, μάλλον θα δυσκολέψει τη ζωή των επαγγελματιών της επικοινωνίας/διαφήμισης όταν θα πρέπει να αποφύγουν ή να διαχειριστούν πολλά “dislikes”.

Κυριάκος

βοηθητικά keywords: στάνταρ σημασία, υποχρέωση, “κακή” διαφήμιση

Προσωπικά θεωρώ ότι δεν έχει τόση σημασία ούτε το πως θα το πουν (dislike ή κάτι άλλο) και τελικά ούτε και ο σκοπός με τον οποίον το φτιάχνουν. Σημασία έχει το πως θα το χρησιμοποιήσει τελικά η πλειοψηφία του κόσμου και αυτό θα καθορίσει το τι θα σημαίνει αυτό το κουμπί και πως θα αξιολογείται η χρήση του. Εξάλλου και το Like που είναι ένα με το facebook στο μυαλό του κόσμου δεν έχει στάνταρ σημασία, δεδομένου ότι κάποιος μπορεί να κάνει Like σε ένα post είτε επειδή όντως του αρέσει, είτε γιατί δεν θέλει πχ να στεναχωρήσει αυτόν που ανέβασε το post ακόμα και από υποχρέωση!

Τώρα όσον αφορά τις εταιρείες που ανέφερε και η Πελαγία το πως θα το διαχειριστούν θα αποτελέσει θέμα, αλλά δεδομένου ότι για να πατήσει κάποιος Dislike σε ένα post ή μια σελίδα εταιρείας, σημαίνει ότι τελικά μπήκε, το είδε, ασχολήθηκε, οπότε μπορεί εν τέλη να ισχύσει και αυτό που λένε οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι ότι και η “κακή” διαφήμιση στο τέλος είναι και αυτή διαφήμιση.

Απόστολος (a.k.a. ΕΓΩ!)

βοηθητικά keywords: oh gawd, εγκεφαλικό 

Like ε; Τι σημαίνει άραγε;

  1. Super!
  2. Σε υποστηρίζω
  3. Respect
  4. Συμφωνώ
  5. Το είδα
  6. Υποχρέωση! (Κάνει κάθε φορά like στα δικά μου ας κάνω και εγώ)

Oh gawd! Τώρα προσθέτουν και dislike.

(image credit: https://www.flickr.com/photos/zeevveez/7186553884/)