Συμβουλές για SEO Friendly περιεχόμενο

by | 27/05/2016 | Online marketing, Web Development

we know how to

Στόχος όλων είναι η ιστοσελίδα τους να εμφανίζεται όσο το δυνατόν πιο ψηλά σε κατάταξη στη λίστα των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης και ειδικά στη Google. Αυτό βέβαια για να το πετύχουμε δεν αρκεί μόνο να υπάρχει σωστή δομή στον κώδικα, αλλά είναι το ίδιο το περιεχόμενο το οποίο βοηθά κατά ένα μεγάλο ποσοστό να ανέβουμε θέσεις στη λίστα των αποτελεσμάτων.

Παρακάτω θα δούμε μερικές συμβουλές για το πως θα πρέπει να είναι ένα SEO Friendly περιεχόμενο, τι δομή πρέπει να έχει, καθώς επίσης και τι πρέπει να αποφεύγουμε, ώστε στην προσπάθεια μας για καλύτερο ranking να μην πετύχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα. Φυσικά υπάρχουν πολλοί τομείς οι οποίοι παίζουν σημαντικό ρόλο στο Search Engine Optimization (SEO) και αν δεν είστε σίγουροι για τον τρόπο που θα το καταφέρετε ή ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, καλό είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

“Headlines”
  1. Στις σελίδες στόχος είναι να δώσουμε μικρούς, αλλά περιεκτικούς, τίτλους. 6 με 7 λέξεις είναι αρκετές.
  2. Ο τίτλος πρέπει να είναι ελκυστικός, αλλά και κατανοητός, ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη, να πατήσει επάνω και να διαβάσει το περιεχόμενο. Φυσικά το περιεχόμενο πρέπει να αντιπροσωπεύει τον τίτλο, γιατί αλλιώς χάνουμε την εμπιστοσύνη του αναγνώστη και θα τον αναγκάσουμε να φύγει από το site μας.
  3. Αν υπάρχει η δυνατότητα και ταιριάζει στον τίτλο, φροντίστε να βάλετε στο τέλος ή στην αρχή της πρότασης το brand σας.
“Περιεχόμενο”
  1. Φυσικά σημαντικός παράγοντας είναι το κείμενο μας να είναι ποιοτικό. Αποφεύγουμε λοιπόν ορθογραφικά και συντακτικά λάθη.
  2. Συχνή ανανέωση του περιεχομένου της σελίδας. Αυτό βέβαια ισχύει στην περίπτωση που έχουμε κάτι να προσθέσουμε. Με την επανάληψη κειμένων δεν βοηθάμε τις μηχανές αναζήτησης να μας ανεβάσουν κατάταξη. Για αυτό τα κείμενα μας πρέπει να είναι πρωτότυπα, δηλαδή όχι αντιγραφές από αλλού.
  3. Κάντε τη δομή του κειμένου να είναι εύκολα αναγνώσιμη από το χρήστη. Για παράδειγμα είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε αριθμημένες λίστες ή bullets, αντί για πολλές παραγράφους.
  4. Χρήση keywords. Χρησιμοποιήστε keywords, ειδικά στην πρώτη παράγραφο του κειμένου σας. Αλλά προσοχή, κι εδώ η υπερβολή μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα.
“Εικόνες”
  1. Προτείνεται η χρήση δικών σας εικόνων και όχι αντιγραφή εικόνων από άλλα site.
  2. Μικρό μέγεθος εικόνων. Καλό είναι να αποφεύγετε να ανεβάζετε εικόνες που ξεπερνούν τα 500kb.
  3. Βάζουμε πάντα σωστά και αντιπροσωπευτικά ονόματα στις εικόνες, ιδανικά με λατινικούς χαρακτήρες.

Τέλος η προώθηση του site και η βελτιστοποίηση του SEO συμπληρώνεται και καθορίζεται και από τα Social Media. Η δραστηριοποίηση και η ενημέρωση του περιεχόμενου σας στα social media αναδεικνύουν την επιχείρησή σας, καθώς επίσης και τα σχόλια που λαμβάνεται σε αυτά.

social-rabbitΔεν είστε σίγουροι αν το website σας είναι κατασκευασμένο λαμβάνοντας υπόψη του τις σωστές παραμέτρους όσον αφορά το SEO; Επικοινωνήστε μαζί μας για ένα δωρεάν Search Engine Optimization quality control ή δηλώστε το ενδιαφέρον σας συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα!