Κάθε εταιρία χρειάζεται μία στρατηγική για τα Social Media

by | 12/01/2015 | Social Media

we know how to

Τα Social Media έχουν γίνει ο νούμερο ένας τρόπος για μία επιχείρηση να χτίσει, να ενδυναμώσει και να διαχειριστεί τις σχέσεις της με τους πελάτες της. Τα Social Media είναι το ψηφιακό “word of mouth” και όταν γίνεται σωστά οι ίδιοι οι αναγνώστες/πελάτες/ακόλουθοι θα αρχίσουν να το προωθούν και να το συστήνουν και στους φίλους τους. Αν στην επιχείρησή σας δεν χρησιμοποιείτε τα κοινωνικά δίκτυα, τότε σίγουρα χάνετε πολλά δυνητικά sales leads.

Το να έχει μία εταιρία παρουσία στα Social Media είναι μόνο η αρχή. Για να απολαύσει τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν αυτά τα εργαλεία πρέπει να έχει ένα πλάνο!

Χρειάζεται πλάνο

Η διείσδυση στον χώρο των social media φαίνεται τρομακτικό για κάθε brand, ωστόσο η δυνητική ανταμοιβή είναι αρκετά μεγάλη! Όπως και κάθε άλλη στρατηγική απόφαση, η ενασχόληση με τα κοινωνικά δίκτυα πρέπει να γίνεται βάση σχεδιασμού και πλάνου!

Όταν δεν υπάρχει πλάνο, οι περισσότερες προσπάθειες είτε αποτυγχάνουν, είτε εγκαταλείπονται αρκετά νωρίς, πριν αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς. Μία τέτοια στρατηγική δεν αφορά tips και tricks, αλλά ουσιαστικά μία διαδικασία όπου η εταιρία παράγει περιεχόμενο και συνομιλεί με το κοινό που την ακολουθεί.

Με άλλα λόγια, δεν αρκεί απλά να διαλαλούμε το νέο μας προϊόν ή την νέα μας υπηρεσία. Χρειάζεται να χτιστεί εμπιστοσύνη και αξιοπιστία γύρω από τα προϊόντα αλλά και την εταιρία την ίδια.

Τέρμα οι αναμονές – Φτιάξτε τα προφίλ σας τώρα!

Αν αποφασίσετε ότι τα social media είναι μία επιλογή που αξίζει, χρειάζεται να δημιουργήσετε λογαριασμούς σε αυτά το συντομότερο δυνατό! Μην χάνετε χρόνο! Ανοίξτε τώρα την σελίδα σας στο Facebook (ή σε όποιο άλλο social media σας ταιριάζει) και σιγουρευτείτε ότι κανείς ανταγωνιστής σας δεν θα προλάβει να κατοχυρώσει το όνομα που θέλετε εσείς (π.χ. το facebook.com/myCompany).

Καλό είναι να υπάρχει μία συνοχή ανάμεσα στα προφίλ της εταιρίας στο κάθε μέσο, άρα καλό θα ήταν να γίνει επιλογή ενός ονόματος το οποίο είναι διαθέσιμο σε όλα τα μέσα που έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει (π.χ. και στο Facebook και στο Twitter).

Αφότου δημιουργηθεί το προφίλ, φροντίστε να συμπληρώσετε σωστά όλες τις υπόλοιπες επιλογές δίνοντας αρκετές πληροφορίες για την εταιρία, τα προϊόντα της, το site της και τα λοιπά!

Γιατί το περιεχόμενο είναι σαν το νερό;

Η διαρκής συμμετοχή στα Social Media (και γενικότερα στο Internet marketing) είναι μονόδρομος. Δεν μπορείς να σταματήσεις. Όποιος σταματάει για λίγο, απλά χάνει! Αν δεν ανανεώνεται συχνά η σελίδα σας στο Facebook ή το εταιρικό σας blog, χάνετε κίνηση στην σελίδα σας, δυνητικούς πελάτες και ίσως πωλήσεις. Το Internet είναι δυναμικό και γρήγορο. Θέλει διαρκή συμμετοχή.

Είναι σημαντικό να μοιράζεστε ενδιαφέρον περιεχόμενο το οποίο θα προκαλεί τους επισκέπτες να ασχοληθούν μαζί του. Το περιεχόμενο πρέπει να είναι ανθρώπινο (όχι φτιαγμένο από μηχανές) και φυσικά να μην μιλάει αποκλειστικά για την εταιρία! Πρέπει να βρεθεί η κατάλληλη συνταγή ώστε οι ακόλουθοι της σελίδας σας να έχουν συνέχεια κίνητρα για να συνεχίζουν να σας ακολουθούν και να σας συμβουλεύονται (και να αγοράζουν αυτά που πουλάτε).

Συμπέρασμα

Τα Social Media ήρθαν για να μείνουν και είναι στο χέρι του καθενός να τα χρησιμοποιήσει σωστά και να πετύχει τους στόχους του.

[tweet “We don’t have a choice on whether we do social media or not. The question is how well we do it.”]

social-rabbitΗ Social Mind είναι ειδική στο Social Media Marketing! Κλείστε ένα ραντεβού μαζί μας για να σας παρουσιάσουμε τι μπορούμε να κάνουμε συγκεκριμένα για την επιχείρησή σας και πως μπορείτε να επωφεληθείτε από τα κοινωνικά μέσα και τα υπόλοιπα διαθέσιμα εργαλεία.