Γιατί και πως το Pinterest έγινε το αγαπημένο μου social network

by | 01/10/2015 | Social Media

we know how to

Το pinterest αυτές τις ημέρες έπιασε έναν ακόμα στόχο φτάνοντας τους 100 εκατομμύρια χρήστες. Δημιουργήθηκε το 2010 και το 2011 ήταν στα 50 καλύτερα site στο Times Magazine. Το 2012 είχε 11 εκατομμύρια χρήστες και το 2013 ήταν στα πρώτα τρία social media channels στην Αμερική, πίσω από το Facebook και το Twitter. Το 2014 έγινα, λοιπόν, κι εγώ ένας από τους χρήστες του Pinterest … και κάπως έτσι ξεκίνησε μία μεγάλη αγάπη!

Αρχικά δεν ήξερα τι γίνεται, μπήκα σε ένα άδειο λευκό φόντο και έπρεπε να κάνω pin κάτι παλτά και κάτι μπλούζες και κάτι κρεβάτια. Μετά από αυτό δεν έμεινα και πολύ ενθουσιασμένος, μέχρι που ανακάλυψα το κουμπί αναζήτησης. Δεν ξέρω γιατί, αλλά στις πρώτες εκδόσεις το είχαν λίγο κρυμμένο! Αυτό ήταν! Κατευθείαν άρχισα να ψάχνω για ότι με ενδιέφερε: καλλιτεχνικό και μη.

Είδα χώρους σπιτιών με δύο έπιπλα που έδειχναν τόσο γεμάτοι και τόσο πλούσιοι, είδα ρούχα που δεν ήξερα καν ότι υπάρχουν, είδα σκίτσα, ζωγραφιές, web designs και ότι μπορεί να φανταστεί ο καθένας. Αλλά όλα είχαν ένα κοινό στοιχείο. Ήταν τέλεια.

Δεν ξέρω πως γίνεται αυτό αλλά μου άρεσαν όλα και αυτό συνεχίζει να μου συμβαίνει ακόμα και τώρα. Δεν έχω βρει κάτι άσχημο στο Pinterest, σε αντίθεση με το google ή το Facebook. Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως δεν είδα καμία selfie, ποτέ! Δεν έβλεπα bars, φωτογραφίες φαγητών, φωτογραφίες διακοπών, οικογένειες, παιδιά, σκυλιά, γατιά, κτλ.

Γιατί πολύ απλά στο Pinterest επιλέγεις τι θα δεις! Δεν το επιλέγουν οι άλλοι για ‘σένα. Γιατί στο Pinterest βλέπεις δημιουργίες και εμπνεύσεις ανθρώπων και όχι κουτσομπολιά από τη ζωή του καθενός. Γιατί στο Pinterest βρίσκεις άτομα με τα δικά σου ενδιαφέροντα και το δικό σου γούστο.

Γι’ αυτό και το Pinterest έγινε το αγαπημένο μου Social Media.