Αναβαθμίστε ψηφιακά την εταιρία σας με επιδότηση

by | 11/06/2018 | Online marketing

we know how to

Δύο νέα προγράμματα ΕΣΠΑ που στοχεύουν στην ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων ανακοινώθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Τα προγράμματα είναι το Ψηφιακό Βήμα και το Ψηφιακό Άλμα και έχουν ως στόχο να βοηθήσουν μία επιχείρηση να αλλάξει ψηφιακή βαθμίδα.

Οι προϋποθέσεις ένταξης στα προγράμματα είναι σχετικά απλές, ενώ τα προγράμματα θα επιδοτήσουν έως το 50% των επιλέξιμων δαπανών του επιχειρηματικού σχεδίου. Η ιδέα πίσω από αυτά τα δύο προγράμματα είναι να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να ανέβουν ψηφιακή βαθμίδα.

Τι είναι οι ψηφιακές βαθμίδες;

Οι ψηφιακές βαθμίδες είναι μία κλίμακα με 4 βαθμίδες όπου κατατάσσονται οι επιχειρήσεις με βάση τα ψηφιακά εργαλεία που χρησιμοποιούν ήδη. Για να υπολογιστεί η κατάταξη μίας επιχείρησης προσμετρώνται εργαλεία όπως το cloud computing, η ιστοσελίδα, το ηλεκτρονικό κατάστημα, η χρήση online διαφημίσεων, η ύπαρξη ERP/CRM συστημάτων, η χρήση server και άλλα.

Στη συνέχεια του άρθρου θα βρείτε έναν πίνακα με τον οποίο μπορείτε να υπολογίσετε την ψηφιακή βαθμίδα της εταιρίας σας. Μην ξεχνάτε ότι προϋπόθεση επιλογής στα εν λόγω προγράμματα είναι οι δαπάνες να οδηγήσουν την επιχείρηση σε μεγαλύτερη ψηφιακή βαθμίδα από αυτή που είναι τώρα (δηλαδή, στο τέλος του προγράμματος να χρησιμοποιούν περισσότερα από αυτά τα εργαλεία, από ότι στην αρχή του).

Πώς ανεβαίνω ψηφιακή βαθμίδα;

Κάθε εργαλείο από τη σχετική λίστα (βλ. παρακάτω πίνακα) που χρησιμοποιεί μία επιχείρηση της δίνει πόντους. Με βάση τους πόντους που μαζεύει κατατάσσεται στις τέσσερις βαθμίδες με την παρακάτω λογική:

  • 0 έως 4 πόντοι – Δ – Χαμηλή ψηφιακή βαθμίδα
  • 4,5 έως 8 πόντοι – Γ – Μέση ψηφιακή βαθμίδα
  • 8,5 έως 14,5 πόντοι – Β – Ανώτερη ψηφιακή βαθμίδα
  • 15 έως 18 πόντοι – Α – Ανώτατη ψηφιακή βαθμίδα

Συνεπώς, για να ανέβει ψηφιακή βαθμίδα η επιχείρησή σας πρέπει να μαζέψει αρκετούς πόντους ώστε να φτάσει το σκορ της στο όριο της επόμενης βαθμίδας.

Πώς μαζεύω πόντους για την ψηφιακή βαθμίδα;

Για τον υπολογισμό των “ψηφιακών” πόντων μίας επιχείρησης συνυπολογίζονται 18 εργαλεία. Κάθε εργαλείο που χρησιμοποιεί ήδη η επιχείρηση της δίνει πόντους. Το άθροισμα των πόντων είναι αυτό που κρίνει την ψηφιακή βαθμίδα στην οποία υπάγεται.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την λίστα με τα 18 εργαλεία και τους πόντους που δίνει το καθένα.

Εργαλείο – ΥπηρεσίαΠόντοι
Σύνδεση στο διαδίκτυο (VDSL 0,5/LL 1/Οπτική ίνα 1)
0/0,5/1
Δικτύωση (LAN 0,5/WAN, VPN 1)0/0,5/1
Υπηρεσίες Νέφους (Cloud Computing)0/1
Ηλ. Υπολογιστής(ες), Server(s)(0,5/1)
0/0,5/1
Εξοπλισμός Γραφείου (printers, scanners, projectors)
0/1
Άλλος τεχνολογικός εξοπλισμός σχετικός με τις δραστηριότητες της επιχείρησης (πχ Bar code readers, Διαδραστικοί πίνακες, 3D printers, set top boxes)
0/1
Ιστοσελίδα0/1
Σύνδεση σε e-market places
0/1
Digital marketing (google ads, facebook ads)0/1
Παρουσία στα Social media0/1
E-shop / σύστημα κρατήσεων
0/1
Ασφαλείς πληρωμές0/1
Λογισμικό για την ηλεκτρονική τιμολόγηση0/1
Εφαρμογές γραφείου, Antivirus0/1
Εξειδικευμένα προγράμματα που βοηθούν στη βελτιστοποίηση της παραγωγής και των επιχειρηματικών διεργασιών (τύπου ERP, SCMS, WMS, PMS)
0/1
Εξειδικευμένα προγράμματα διαχείρισης πελατών ή προσωπικού της επιχείρησης (CRM, HRMS)
0/1
Εξειδικευμένα λογισμικά που αφορούν στη δραστηριότητα της επιχείρησης
0/1
Πολιτική Ψηφιακής Ασφαλείας0/1

Και τώρα τι κάνω;

Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε πως μπορείτε να αξιοποιήσετε τα συγκεκριμένα προγράμματα για να αναβαθμίσετε την επιχείρησή σας, η Social Mind συνεργάζεται με εξειδικευμένους συνεργάτες οι οποίοι μπορούν να σας καθοδηγήσουν και να σας λύσουν όλες τις πιθανές απορίες που έχετε.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και σύντομα ένας ειδικός σύμβουλος θα επικοινωνήσει μαζί σας. Συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας, αποδέχεστε ότι η Social Mind ενδεχομένως να μοιραστεί τα στοιχεία που θα συμπληρώσετε με συνεργάτες της (σύμβουλοι επιχειρήσεων) προκειμένου να μπορέσουμε να σας εξυπηρετήσουμε πλήρως.

Error: Contact form not found.