“Εναλλακτικές διακοπές” στο Open Data Institute

by | 17/08/2015 | Seminar, Εταιρικά Νέα

we know how to

Πριν λίγο καιρό έλαβα ειδοποίηση ότι επιλέχθηκα να συμμετάσχω στο train the trainer program του Open Data Institute. Έτσι η άδειά μου αυτής της εβδομάδας θα συνδυαστεί με εκπαίδευση (δε με χάλασε :D).

Kατά καιρούς έχω ασχοληθεί ενδελεχώς με τις έννοιες του ανοικτού λογισμικού (open source software), ανοικτών δεδομένων (open data) & ανοικτής διακυβέρνησης (open government), κλπ, αλλά μόλις τα τελευταία χρόνια ο συγκεκριμένος τομέας έχει αρχίσει να παίρνει μορφή. Ένας τομέας δυναμικός, ένας τομέας που διαμορφώνεται μέρα με την ημέρα και συνεχώς αλλάζει και έτσι δείχνει ότι θα παραμείνει.

Αν και έννοιες όπως ανοικτά δεδομένα ή ανοικτή διακυβέρνηση βρίσκονται ακόμη στα σπάργανα όσον αφορά την Ελλάδα, η ανοικτή κουλτούρα έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της στην ελληνική αγορά (κυρίως μέσω των λύσεων ανοικτού λογισμικού).

Στη Social Mind πιστεύουμε στην δύναμη της ανοικτότητας και υποστηρίζουμε ότι με σωστή χρήση των διαθέσιμων ανοικτών εργαλείων και διαδικασιών μια εταιρία μπορεί να ωφεληθεί σε πολλαπλά επίπεδα όπως αύξηση της ανταγωνιστικότητάς της, μείωση των λειτουργικών εξόδων, πρόσβαση σε πολύπλοκα συστήματα με χαμηλή ή και μηδενική χρηματική δαπάνη, κλπ.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα συμμετάσχω στο πρόγραμμα train the trainer. Είναι μια καλή ευκαιρία να εμβαθύνω σε ένα θέμα που ούτως ή άλλως παρακολουθώ και να εκφέρω άποψη για το πως μπορεί να μεταδοθεί αποδοτικά στο ευρύτερο κοινό.

Θα σας κρατάω ενήμερους 😉