Χρησιμοποιώντας τα social media για καλό σκοπό

by | 08/10/2015 | Social Media

we know how to

Σε έναν κόσμο από selfies και με τη θεοποίηση του “like”, οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει πως τα social media μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση αυτού του πλανήτη. Πρόσφατα, το mashable έκανε μια συγκέντρωση η οποία μας υπενθύμισε πως η τεχνολογία, παράλληλα με τα social media, μπορούν να κάνουν έναν καλύτερο κόσμο.

Για παράδειγμα, η ιστορία του Αμίρ Ραζ Τάπα που συγκλόνισε όλη την υφήλιο για την επιβίωση του ιδίου στο σεισμό των 7.8 ρίχτερ στο Νεπάλ. Σε μία στιγμή που δεν λειτουργούσε τίποτα, μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας έδωσαν δύναμη στο νεαρό άνδρα για τη συνέχεια. Έκανε log in στο “Safety Check” του Facebook για να ενημερώσει την οικογένειά του και τους υπόλοιπους ότι είναι καλά.

Το #SupportNepal είναι ένα μικρό δείγμα του πως τα social media μπορούν να επηρεάσουν θετικά, αρνητικά γεγονότα. Ναι, μπορούμε να είμαστε σκεπτικοί για τις κοπέλες που έχουν 40 selfies την ημέρα με 500 likes η κάθε μία, αλλά τι γίνεται όταν αυτές οι κοπέλες αποφασίζουν σε τέτοιες στιγμές να αξιοποιήσουν τη φήμη τους για καλούς σκοπούς;

Ίσως η πιο επιτυχημένη μορφή ακτιβισμού στα social media ήταν η περσινή καμπάνια με το ice bucket challenge που σίγουρα όλοι θυμόμαστε. Η συγκεκριμένη καμπάνια συγκέντρωσε πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια και έμαθε στον κόσμο για μια αρρώστια που ήξεραν λίγοι μέχρι τότε.

Τα social media, λοιπόν, δεν έχουν να κάνουν μόνο με selfies και check-ins. Μπορούν να ξεκινήσουν καλούς σκοπούς και καμπάνιες και να εξαπλωθούν παγκόσμια σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα όπως σε θέματα υγείας, κλιματικών αλλαγών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα social media ενώνουν ανθρώπους για το καλό αυτού του πλανήτη.