Αλλαγές στο Twitter;

by | 18/05/2016 | Social Media

we know how to

Μεγαλύτερα περιθώρια έκφρασης αφήνει πλέον το Twitter στους χρήστες του. Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο αναζητούσε τρόπους προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες του για μεγαλύτερα κείμενα στα tweets τους. Μάλλον τα κατάφερε, γιατί σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης πρόκειται να σταματήσει να προσμετράει τους συνδέσμους (links) και τις φωτογραφίες στο όριο των 140 χαρακτήρων που έχει στη διάθεσή του ο χρήστης για την κάθε ανάρτησή του.

Σήμερα, τα links καταναλώνουν 23 χαρακτήρες κι έτσι το όριο των 140 μειώνεται σημαντικά. Η αλλαγή πιθανόν να πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με το Bloomberg, ωστόσο το Twitter δεν έχει προβεί ακόμα σε οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση.

[tweet “Τι αλλάζει στο Twitter!”]

Παλιότερα, ο Τζακ Ντόρσι, ο ιδρυτής του microblogging site, είχε χαρακτηρίσει το όριο των 140 χαρακτήρων ως έναν «όμορφο περιορισμό» που «εμπνέει τη δημιουργικότητα και τη συντομία». Όμως, επειδή η εταιρεία το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες στο να προσελκύσει νέους χρήστες, προφανώς επαναπροσδιόρισε τη στρατηγική της. Επίσης, από το προηγούμενο καλοκαίρι, το Twitter είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να αυξήσει το όριο των άμεσων μηνυμάτων μεταξύ δύο χρηστών στους 10.000 χαρακτήρες.