5 λόγοι για να δημιουργήσετε την εταιρική σας ιστοσελίδα σε WordPress

by | 06/10/2015 | Web Development

we know how to

Πολύ συχνά μας ρωτάτε γιατί στην Social Mind επιλέγουμε σαν βασική πλατφόρμα ανάπτυξης εταιρικών ιστοσελίδων το WordPress. Εκτός από το γεγονός ότι πρόκειται για ένα σύστημα ανοικτού κώδικα, τα οφέλη του οποίου θα συζητήσουμε σε επόμενο άρθρο[^1], υπάρχει μία σειρά χαρακτηριστικών που μας δίνουν την ευελιξία να δημιουργήσουμε για εσάς μία πλήρως λειτουργική και προσαρμοσμένη ακριβώς στις ανάγκες σας ιστοσελίδα, ενώ παράλληλα απολαμβάνετε την ποιότητα μιας πλατφόρμας που μετράει 1.000.000 downloads κάθε 2 ημέρες!

Θέματα (Themes)

Το σύστημα θεμάτων (themes) του WordPress αποτελεί την καρδιά της εικόνας (frontend) της ιστοσελίδας σας. Η τεράστια κοινότητα δημιουργών θεμάτων που έχει δημιουργηθεί από τη μία και οι δυνατότητες επέκτασης των λειτουργιών ενός θέματος κάνοντας χρήση του WordPress API από την άλλη, μας δίνουν την ευελιξία να καλύψουμε κάθε ανάγκή σας, λειτουργική και αισθητική.

Επεκτάσεις (Plugins)

Με το σύστημα των επεκτάσεων (plugins) το WordPress μάς δίνει τη δυνατότητα να επιτύχουμε λειτουργικά, σχεδόν τα πάντα. Το γεγονός ότι η κοινότητα των δημιουργών plugins ολοένα και αυξάνεται σε συνδυασμό με την “ανοικτή” φύση της πλατφόρμας του WordPress, έχει οδηγήσει στη δημιουργία καθετοποιημένων λύσεων υψηλών προδιαγραφών στις περισσότερες επιχειρηματικές ανάγκες (φόρμες επικοινωνίας, καλάθια αγορών, newsletters, κτλ.).

Εξατομικευμένοι Τύποι Περιεχομένου (Custom Content Types)

Όταν πρωτοδημιουργήθηκε το WordPress το Μάιο του 2003, παρείχε λειτουργικότητα κυρίως για την κοινότητα των bloggers. Σήμερα, 12 χρόνια μετά, είμαστε ελεύθεροι να προσαρμόσουμε τους τύπους περιεχομένου στις ανάγκες σας χρησιμοποιώντας τις υποδομές των custom post types, taxonomies και metadata.

Πλατφόρμα Υλοποίησης (Application Framework)

Ακόμη και στην περίπτωση που οι υπάρχουσες επεκτάσεις δεν καλύπτουν ή καλύπτουν εν μέρει τις ανάγκες σας, η πλατφόρμα WordPress μάς δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε από το μηδέν ή να επεκτείνουμε την ήδη υπάρχουσα λειτουργικότητα, ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πελατών μας.

Διαρκής ενημέρωση / Συντήρηση

Το WordPress αναβαθμίζεται διαρκώς και φροντίζει πάντοτε να χρησιμοποιεί τις τελευταίες εκδόσεις των δημοφιλέστερων βιβλιοθηκών ανάπτυξης διαδικτυακών εφαρμογών που μπορεί να χρειαστεί κανείς (ενδεικτικά: jQuery, Plupload, Underscore.js και Backbone.js).

social-rabbitΥπάρχει κάποια εταιρική σας διαδικασία που θα θέλατε να υλοποιηθεί online και να γίνεται πλέον μέσα από την εταιρική σας ιστοσελίδα; Επικοινωνήστε μαζί μας για να ανακαλύψουμε μαζί την καλύτερη τεχνικά λύση, στην εταιρική σας ανάγκη ή συμπληρώστε την σχετικά φόρμα!

(πηγή & εικόνα)

[^1]: Ναι! υπάρχουν οφέλη και μάλιστα πολλά περισσότερα από αυτά των αντίστοιχων εμπορικών συστημάτων κλειστού κώδικα 🙂