Ένας από τους σημαντικότερους περιορισμούς στις Facebook pages ήταν αυτός της γλώσσας! Και λέω ήταν γιατί εδώ και μερικές ημέρες το Facebook έχει δώσει τη δυνατότητα για Multilingual Facebook Posts! Δηλαδή, πλέον η κάθε σελίδα μπορεί να δημοσιεύει το περιεχόμενο σε περισσότερες από μία γλώσσες και το Facebook είναι υπεύθυνο για να δείξει τη σωστή σε κάθε χρήστη!
Η αλήθεια είναι πως ένα τέτοιο feature άργησε αρκετά, καθώς δεν είναι λίγες εκείνες οι σελίδες οι οποίες θα ήθελαν το περιεχόμενό τους σε περισσότερες από μία γλώσσες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι πολυεθνικές εταιρίες ή οι εταιρίες που τα προϊόντα τους πωλούνται σε διάφορες χώρες με διαφορετική γλώσσα. Επίσης, διάφοροι καλλιτέχνες μπορεί να θέλουν να μιλήσουν διαφορετικά στο κοινό της χώρας τους και διαφορετικά στο εξωτερικό. Για να μη μιλήσουμε για τις χώρες που έχουν περισσότερες από μία επίσημες γλώσσες και ο μισός πληθυσμός μιλάει τη μία και ο άλλος μισός την άλλη!
[tweet “Πλέον το Facebook έχει δώσει τη δυνατότητα για Multilingual Facebook Posts!”]
Πως λειτουργούν τα Multilingual Facebook posts;
Η νέα αυτή δυνατότητα είναι διαθέσιμη εδώ και μερικές ημέρες σε όλο το κόσμο, ωστόσο το Facebook μάλλον την πέρασε αθόρυβα. Αφότου ενεργοποιηθεί η ρύθμιση αυτή για τη σελίδα (by default είναι απενεργοποιημένη), μπορεί ο διαχειριστής της σελίδας να post-άρει περιεχόμενο σε όσες γλώσσες θέλει. Γράφει την πρώτη που είναι η προεπιλεγμένη και στη συνέχεια μπορεί να διαλέξει όσες ακόμα γλώσσες επιθυμεί! Για παράδειγμα, στην παρακάτω εικόνα έχουμε ένα νέο post από τη σελίδα της Social Mind στο Facebook όπου το default κείμενο είναι στα Ελληνικά και από κάτω έχουμε προσθέσει το κείμενο που θέλουμε για την Αγγλική και τη Γαλλική εκδοχή.
Στη συνέχεια… τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το Facebook. Κάθε φορά που ένας χρήστης επισκέπτεται τη σελίδα ή του εμφανίζεται το περιεχόμενο στο newsfeed του, το Facebook δείχνει τη γλώσσα που θεωρεί πιο κατάλληλη (με βάση μία σειρά από κριτήρια). Από εκεί και πέρα, υπάρχει και η δυνατότητα για να διαλέξει από μόνος του μία από τις υπόλοιπες διαθέσιμες γλώσσες (σε περίπτωση που το Facebook δεν μάντεψε σωστά)!
Πως σας φαίνεται η νέα αυτή δυνατότητα; Είναι χρήσιμη για τη σελίδα σας;
Αν θέλετε βοήθεια για να ενεργοποιήσετε την επιλογή αυτή στη Facebook page σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας!